PiLiHaN BaHaSa

Follower

Thursday, September 29, 2011




PELAKON CINTA ELYSA
Johan Ariff Asari – (Aril)
Zila Bakarin
Fasha Sandha
Jalaluddin Hassan

SINOPSIS CINTA ELYSA



Cinta Elysa mengisahkan dilema yang dialami oleh Aril lakonan (Botak Juvana) yang terpaksa menjalankan tanggungjawab menjaga ibu saudara dan sepupu-sepupunya yang membenci dan memusuhinya. Watak ibu saudara yang benci sangat kat Aril dipegang oleh Zila Bakarin dan sepupunya yang perempuan nama Elysa (lakonan Fasha Sandha).
Jasman bapa saudara kpd Aril ni mahu Aril menjaga dan memastikan keselamatan anak anak nya sebelum dia meninggal dunia, dia dah pesan kepada Aril supaya menjaga anak anaknya hingga mereka tamat pengajian. Aril ni seorang yang samseng dan dia dianggap pemuda bermasalah dan dibenci oleh ibu saudara dan sepupunya. Jadi dalam keadaan dia dibenci dia terpaksa menjalankan tanggungjawab besar tu walaupun terpaksa berdepan dengan ibu saudaranya yg jadi penghalang.

Walaupun Aril ni nampak jahat dan liar tetapi dia dalam diam menaruh hati dan mencintai sepupunya Elysa…(heheh dalam hati ada taman gitu..seronok kan melihat Botak bercinta pulak kali ni ). Oleh sebab cinta yg kuat kepada Elisa lah Aril masih duduk di rumah tu walaupun dibenci oleh mak saudaranya hari – hari. Elysa pada mulanya tak suka kat Aril, almaklumlah , Aril ni samseng..lagi mau tanya!? ( skrip Johan dalam Cinta Elysa) namun begitu lama kelamaan dia melihat Aril ni baik dan selalu melindungi dia dari diganggu oleh lelaki lain maka berputik la sayang dia kat Aril..
Kisah menjadi panjang lagi, apabila ibu saudaranya menghalau Aril keluar dari rumah, dan waktu itu, Aril nekad membawa bersama Elysa. Aril menjalani kehidupan samseng untuk menyara diri dan Elysa. Elysa tak suka Aril hidup mencari rezeki cara tak elok. Elysa nak Aril cari kerja yang halal dan menjalani kehidupan yang baik. ( Botak botak…ni mesti tak insaf ni buat kerja samseng, kena masuk sekolah budak nakal lagi le ni heheh) . Demi cintakan Elysa, Aril cuba berubah dan mencari rezeki yang halal dan dia menerima segala nasihat dan teguran Elysa.
jom kita layang lagu tema CINTA ELYSA 
KISAH DONGENG - STACY

Wednesday, September 28, 2011

salam semua kawan2 kesayangan fiza...fiza doakan semuanye sihat2 blake...

baru-baru ni kan kat tempat kerja fiza UCSI UNIVERSITY  (merah warna tema UCSI) ader buat jamuan hari raya..jamuan tu diadakan 22 september 2011 (Khamis) selepas satu hari hari lahir fiza 21.09-rabu... meriah sangat...jamuan ni adalah jamuan yg pertama kalinya kitaorg bt maksud fiza jamuan untuk hari raya.. sebelum ni jamuan untuk majlis lain ada seperti hari raye cina, deepavali dan byk lagi la kat sini kiteorg sambut, almaklumlah kat sini ada bermacam-macam agama dan budaya yg masing2 so kena la sambut...cam iklan astro la pulak mcm2 adaa...hehehe...

Op gambar er... ?? gambar mestila ada..fiza kan suke bergambar...campur pulak ngan kawan baru fiza sorang ni...nah fiza dah jumpa kawan yg satu kepala ngan fiza sekarang, suke bergambo...ok la panjang pulok intro fiza kali ni kan...jom kiter layang gambar fiza ngan adik2 fiza (student)....

JOM LAYAZZZZZZZZ..........














Fiza Say ::kalu nak tgk lebih byk lagi blh la tgk kat MUKABUKU fiza....enjoy my picture.. :) :) :) 




Sunday, September 25, 2011



fiza Say :: time kasih awin kerana create ni untuk aku..aku terharu sangat...aku pun same doakan agar persahabatan kite ni akan kekal smpai ke hujung nyawa...time kasih atas semuanya bermula dari aku kenal kamu smpai la sekarang...aku hargai sangat2 persahabatan kite ni...susah senang aku selama ni byk bersama kamu... i love u my best friend 



Epy besday to u, Epy besday to u, Epy besday to u, Epy besday to u....jom nyanyi skit pagi ni..hehe..aq nk ucapkan selamat hari jadi pada sahabatku NORHAFIZA BINTI AWANG yang kekal bersamaku hingga ke ari ini..

Sedikit imbas kembali persahabatan kami:-


1. Sama- sama bersekolah di Sek Men Keb Tun Telanai, Marang Terengganu ( 5 tahun duduk satu kelas)
2. Sambung pelajaran di Kolej teknologi Bestari, Setiu, Terengganu
3.Berhijrah mencari rezeki di Johor Baharu, Johor (2 tahun setengah )

4. Pulang dari johor dan mengikuti program SPIKE ( 6 bulan kalu tidak silap)
 
5. Bekerja di SKALI ( 1 tahun)

6. masing2 dah dapat keje kat kampung halaman sendiri
7. 2 2 masih bujang...walaupun..........hehehehe 


SEMOGA PERSAHABATAN YANG TERJALIN ANTARA KAMI SELAMA 16 TAHUN KEKAL SELAMANYA...AMIN..



Wednesday, September 21, 2011


Assalamualaikum,



fiza nak cakap sikit.

Beri perhatian ye.



September bulan aku dilahirkan.

Bulan mak fiza bertarung nyawa melahirkan fiza.

Terima kasih mak.

Untuk diri fiza:

Moga lebih matang.

Moga dimurahkan rezeki.

Moga dikurniakan kesihatan yang baik.

Moga boleh membahagiakan semua orang.

Selamat hari lahir buat diriku sendiri, NORHAFIZA.

P/S: duapuluhsatu september.


Wednesday, September 14, 2011

SYAITAN ??? sebut perkataan syaitan semua beranggapan syaitan tu jahat kan...sejahat2 syaitan ada baiknya.. Syaitan dan manusia pada dasarnya 2 makhluk yang berbeza dan saling bermusuhan. Manusia pada umumnya pasti benci kepada syaitan kerana sifat jahatnya. Namun, pada sifat-sifat jahat ini ternyata ada beberapa sifat syaitan yang patut dicontohi. Cekidaut!!





1. Pantang menyerah 

Syaitan tidak akan pernah menyerah selama keinginannya untuk menggoda manusia belum tercapai. Sedangkan manusia banyak yang mudah menyerah dan malah sering mengeluh dalam menggapai sesuatu ataupun dalam menghadapi ujian dari ALLAH SWT. 


2. Kreatif 
Syaitan akan mencari cara dan bagaimana untuk menggoda manusia agar tujuannya tercapai, selalu kreatif dan penuh idea. Sedangkan manusia ingin seronok saja, banyak yang malas. Sebahagian besar daripada manusia selalu ingin mendapatkan sesuatu dengan cara yang segera, padahal cara segera tersebut boleh merugikan orang lain. Yang Haram dianggap menjadi hal yang wajar (Halal). 


3. Konsisten 

Syaitan dari mulai diciptakan tetap konsisten pada pekerjaannya, tak pernah mengeluh dan berputus asa. Sedangkan manusia ramai yang mengeluh perihal pekerjaannya, padahal banyak manusia lain yang masih menganggur dan memerlukan pekerjaan. 


4. Bekerjasama 

Sesama syaitan tidak pernah saling menyakiti, bahkan selalu bekerjasama untuk menggoda manusia. Sedangkan manusia, jangankan peduli terhadap sesama, kebanyakan malah saling bermusuhan, membunuh dan menyakiti. 


5. Genius 

Syaitan paling pintar otaknya dalam mencari cara agar manusia tergoda. Sedangkan manusia ramai yang tidak kreatif, bahkan banyak yang jadi peniru dan plagiat, tidak mahu mencipta idea-idea baru. 


6. Tanpa Merintih

Syaitan itu bekerja 24 Jam tanpa mengharapkan ganjaran apa-apa. Sedangkan manusia tidak akan melakukan sesuatu kerja tanpa bayaran. Seharusnya bukanlah hal yang terpenting dalam hidup ini! Harusnya kita saling membantu kepada sesama umat manusia. 


7. Suka berteman 

Syaitan adalah makhluk yang selalu ingin berteman, berteman agar banyak temannya di neraka kelak. Sedangkan manusia banyak yang lebih memilih mementingkan diri-sendiri dan egois. Manusia dalam mengerjakan sesuatu cenderung ingin menonjolkan kemampuannya sendiri berbanding bekerjasama dengan orang lain. 


Sifat jahat syaitan memang hendaknya JANGAN SESEKALI ditiru! Tapi tidaklah dosa jika kita mencontohi sifat-sifat baiknya yang boleh berguna bagi kebaikan diri kita dan sesama. 




Sunday, September 11, 2011



Dulunya, ia berada dekat dengan kita.

Seperti tidak boleh dipisahkan.

Sama ada kekasih hati, keluarga, sahabat, material atau apa saja.

Apabila ia hilang, luput atau meninggalkan jauh diri kita,

ia membuatkan diri kita seperti sukar untuk mempercayai.

Sukar untuk menerimanya.

Tiada lagi di depan mata.

Bukan lagi milik kita.

Hanya kenangan saja yang menjadi pengubat rindu.

Dalam apa jua cara, kita perlu redha.

Melepaskan sesuatu yang bukan milik kita.

Belajarlah untuk melepaskan ia pergi.

Jangan pasungkan ia dalam jiwa, minda dan hati kalian.

Bebaskan ia pergi.

'Let it fly away, sooner or later,
you gonna get something
which is much more better than before.'

Love.

Kamu bagaimana?


P/S: Cuba untuk belajar melepaskannya dengan rela hati.









Thursday, September 8, 2011

salam semua kawan2...

hari ni hari khamis hari yg paling fiza tunggu2 bkn aper sbb fiza nak rehat...al maklum la kan raye sakan...*sakan ker...hehehe..biase jer... dalam minggu ni fiza tak der la kerja sangat kat ofis cuma siapkan kerja yg maner patut jer... 

dah x thu nak tulis aper lg...huhuhu....tulis skit dah blur...kalu kat umah time nak tido berlambak2 idea nak tulis tp bile ada kat depan pc semua hilang...nak citer aper ek...erm... ha..!!! mlm tadi fiza ader la kire lebihan duit raye yg fiza bg ke budak... bkn yg fiza dapat tp fiza yg bg ke budak2.... bkn org lain pun...sepupu sepapa fiza gak... kire2 semalam ada lagi balance RM50.00... kirenya dah RM150 la fiza bg... setiap tahun fiza biase tukar RM200.00 jer...tak lebih dan tak kurang...bajet kan...balance duit tu leh fiza bt blanjer harian fiza...hehehe...

http://3.bp.blogspot.com/_o5v2LGyHVjE/THTl8-rSLKI/AAAAAAAABUI/CXhE69mXehg/s1600/duit-raya.jpg

lgupun skrg fiza dah pakai kete... so kene berjimat cermat la skit...*opp bkn skit tp byk... hehehe.. alhamdullillah dah 2 minggu fiza drive semakin ok..dah x der rase gemuruh lg... lancar jer... tp kadang2 rase rindu nak bawak moto lak...sejak fiza ader kete ni langsung fiza x bawak moto...kete jer... insyaallah la lepas garaj kete umah fiza siap fiza nak bawak moto lak...kalu x bawak pun kete fiza kat tgh panas gak..dah la kat tampat keje ni tak der garaj...berpanas berhujan kete fiza... saper tak sayang kan..berpuluh2 ribu beli...hutang pulak tu...hehehe.....

       
bln ni adalah bln dimana fiza dilahirkan.. 21 september .. *bgthu tu...... fiza syukur sangat rezki fiza murah sangat... yer la kan tahun pertama fiza kerja kay UCSI ni fiza dapat beli moto..*walaupun hutang tp skrg dah habis bayar pun*.... manakala tahun kedua fiza kerja kat UCSI fiza dapat fiza beli kete....walaupun kete tu x besar.... fiza syukur sangat2... so skrg ni semua fiza dah ada.... dari segi keperluan hidup fiza dah lengkap skrg....

[viva+elite+4.png]

mak fiza ada cakap, fiza ni semua dah ada (kerjaya, moto, kete)melainkan teman hidup jer tak der lagi...hehhehe.... fiza ni bkn la jeminis jenis suke memilik sangat tp yg ader semuanya suke bt fiza ni tempat persinggahan diaorg... apa ingat fiza ni bus stop ker nak brenti2, nak singgah2...suke ati diorang jer...tp tak per la fiza x kisah pun...mybe Allah belum bg lg yg sesuai untuk fiza... nak kater fiza x brusaha memcari, mencari fiza dah brusaha tp blm ader lg yg sesuai...yg ader semuanya kawan2 jer... kadang2 fiza lebih suke berkawan daripada bercinta... tp fiza tau dan fiza yakin ajal maut, jodoh pertemuan semuanya Allah yg tetapkan untuk setiap hambanya...

http://3.bp.blogspot.com/-UzFpnWwNx-I/TgDnPcqXY9I/AAAAAAAAC0Q/u6ftR7Mxr90/s1600/pasangan-serasi.jpg

op pocot... dah panjang lebar lak fiza tulis...tak sedar pun dah panjang bejela cam ni....hehehehe.....x per la ader mase terluang cam ni fiza tulis lagi er....ntah ada org baca ntah tidak aper yg fiza tulis ni...tp fiza x kisah pun...hasil penulisan fiza biar la fiza bca sendiri...bkn aper sekadar nak hilangkan boring ni jer...


ok fiza stop dulu kali ni..akan datang fiza berkarya lagi er...hehehehe......








Bersaksi cinta di atas cinta
Dalam alunan tasbihku ini
Menerka hati yang tersembunyi
Berteman di malam sunyi penuh doa
Sebut nama-Mu terukir merdu
Tertulis dalam sajadah cinta
Tetapkan pilihan sebagai teman
Kekal abadi hingga akhir zaman

Istikharah cinta memanggilku
Memohon petunjuk-Mu
Satu nama teman setia
Naluriku berkata
Di penantian luahan rasa
Teguh satu pilihan
Memenuh separuh nafasku
Dalam mahabbah rindu
Di istikharah cinta

Tajuk Nasyid : Istikharah Cinta
Artis : Sigma
Album : Istikharah Cinta
 
Fiza Say :: suke sangat dengar lgu ni...rase tenang jer jiwa....liriknya pun penuh dengan makna yg tersendiri....
SELAMAT TERHIBUR..........


Wednesday, September 7, 2011


Ikan Salmon
Bentuknya OK, indah, dagingnya pink muda dan enak dimakan.
Tapi sayangnya mahal, soalnya masih boleh diimport. Sesuai… ada nilai, ada kualiti….
INI WANITA BERKERJAYA…..
Ikan Arowana
Kalo yang ini kalau di aquarium memperlihatkan kesombongan dan keangkuhan kerana tau tubuhnya indah, langkahnya lemah gemalai dan memancing mata.. nakal melihatnya di manapun dia bergaya…..
So pasti harganya mahal kala u ingin memilikinya….
INI PERAGAWATI
 , CELEBRITY or keatas……..
Ikan Mas
ini jenis ikan lumayan mahal, indah bentuknya, warnanya, dan lenggak- lenggoknya.
Sayangnya hanya boleh dilihat, dikagumi, tak boleh dimakan, kerana termasuk kategori ikan hiasan…..
INI BINI ORANG…….
Ikan bandaraya
Jenis ini murah dan selalu menempel di kaca aquarium.
Kalo sudah menempel, susah sgt nk lepaskannya…. macam gam…
INI AWEK PISAU CUKUR nii…….
Ikan Keli
Kalo yang ini harganya murah, bisa dimakan dimana saja.
Banyak dijual di tepi jalan, harus hati-hati
INI AWEK TEPI JALAN……..
Ikan Bilis
Bentuk dan rasanya gitu- gituuu… saja.
Selalu sedap dimakan kalau tidak ada sayur atau tidak ada lauk yang lain….
INI BINI SENDIRI….


Fiza say :: btl ker pempuan cam ikan..aper pendapat korang semua...?????


Tuesday, September 6, 2011

Kali ni kita lihat pula konsep kereta keluaran Perodua pula iaitu Perodua Bezza.Menampilkan konsep masa depan Gen-Y yang lebih lasak.Reka bentuk lebih kurang macam Toyota Prius dengan panjang dalam 4 meter dan pintu belakang jenis sliding.




Lagi gambar…








Fiza say :: syabas Produa.....


Sunday, September 4, 2011

Assalamualaikum semua kawan2 fiza...

hari ni fiza dah start kerja tp mood raya masih ada lg.. so rase malas sangat nak bt kerja ari ni... hari ni fiza kene replace tempat kawan fiza.. dia still cuti lg so fiza tak der kerja la nak bt... hehehe...lepak sih... 


fiza ada story nak share ngan kawan2 fiza.. story ni cam biase la dah lamer fiza simpan.. tunggu berkulat dulu.. hehehe... citenya fiza dah beli kreta... tak la besar sangat.. tp cukup la untuk kemudahan fiza sekeluarga... so tahun ni fiza beraya dengan langkah yg panjang la skit daripada tahun yg lepas...rezkikan.. ni la kereta fiza....VIVA ELITE jer....black color..


gambar ni fiza curik dlm pakcik google..kete fiza color hitam..same je kan...

kereta fiza ni kuo 2 ari sblm raye 27 Ogos 2011 hari sabtu.. fiza beli kete fiza kat kuantan sbb semua pakcik fiza yg uruskan so plate kete fiza plate Kuantan la.. CCW 1**1.. ok tak no ni... blh la kan..plate no ni fiza x pilih pun... JPJ jer main bg... fiza x kisah plate aper pun asalkan kete fiza kuo sblm raye..nak bt raye katekan..pada mulanya fiza nak no plate same ngan moto fiza TAY **51 tp memandangkan mase dah suntuk fiza trima jer la no aper pun asal dapat blh bt beraya... hehehe.....



fiza bersyukur sangat2 sbb tahun ni Allah bg rezki yg berlimpah ruah pada fiza.. ansuran bulanan moto fiza dah habis fiza bayar... so skrg ada ansuran kreta jer... terima kasih Ya Allah atas aper yg Engkau berikan padaku selama ni... aku bersyukur sangat2..




;;

U Click Me, I Click U Back

Related Posts with Thumbnails
JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes