PiLiHaN BaHaSa

Follower

Tuesday, November 6, 2012

Aduhai TunangKU


SUDAH SIAP...Noor menunjukkan cincin yang sepatutnya disarungkan bakal suami.
SUDAH SIAP...Noor menunjukkan cincin yang sepatutnya disarungkan bakal suami.

BATU PAHAT: Pening memikirkan wang hantaran tidak cukup, seorang lelaki melakukan tindakan bodoh untuk menyelesaikan masalahnya apabila membuat laporan polis palsu kononnya dia disamun ketika mengeluarkan wang untuk dijadikan hantaran kahwin di bank, sebelum menghilangkan diri.

Lakonan lelaki berusia 24 tahun itu menyebabkan tunangnya serta keluarga menanggung malu apabila majlis perkahwinan mereka yang sepatutnya berlangsung Jumaat lalu, dibatalkan dan ditukar ditukar kepada majlis doa selamat.

Tunang lelaki terbabit yang hanya mahu dikenali sebagai Noor, 23, berkata, bakal suaminya menghantar khidmat pesanan ringkas (SMS) empat hari sebelum hari persandingan pada 29 Oktober lalu dan memaklumkan dia menjadi mangsa samun.

“Dalam SMS itu dia memberitahu disamun ketika mengeluarkan wang daripada bank di Sungai Dulang sebanyak RM18,000 untuk perbelanjaan majlis perkahwinan kami termasuk wang hantaran RM12,000.

“Curiga dengan mesej yang diberikan, saya membuat pemeriksaan di bank berkenaan dan diberitahu tunang saya tidak mempunyai akaun di bank itu,” katanya ketika ditemui Harian Metro.

Sumber : Harian Metro 06 Nov 2012

Fiza Say ==> mintak dijauhkan terjadi pada diri ku...Amin.....
3 Comments:

 1. Anum said...
  macam2
  ~AmyLiana86~ said...
  agok2la nk nipu pun..dekpun tok 12000 hantaran..nk ceko mane la..hehe
  Norhafiza said...
  erm...nak bt camner..zaman sekarang semua barang mahal tp agak2 la kan...smpai 12000...tgk bakal suami kerja aper lak kalu nak mahal pun...kan...

Post a CommentU Click Me, I Click U Back

Related Posts with Thumbnails
JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes