PiLiHaN BaHaSa

Follower

Tuesday, July 26, 2011

Bukan REZKI Fiza

Salam semua kawan2...
dah lamer fiza x update belog fiza...tp alhamdullillah trafik sentiase naik..time kasih pada kawan2 kerana sudi singgah belog fiza...

fiza nak share one story, story ni fiza lama berlaku pada diri fiza... bukan fiza tak nak share tp fiza sibuk skit...kalu sibuk2 nak bt story pun tak best kan...not idea..kan...

nak tahu story aper fiza nak share....storynya ialah fiza dah amik lesen memandu...fiza start masuk kelas bulan lepas dah..kalu tak silap fiza 9 june 2011... kawan2 kat ofis fiza pun tak thu fiza amik lesen.. yg kelas 8 jam tu fiza bt setiap pagi hari kerja jam 7.30am so lepas habis tu fiza terus g kerja...sampai kerja lewat sikit la dari biase...tu pasal kawan2 ofis fiza tak thu..so sekarang mereka dah thu....

semalam adalah hari yg paling ditunggu oleh fiza iaitu hari untuk ujian JPJ...takut tu mmg tak yah nak cakap la..hanya tuhan jer yg thu... tp fiza bykkan berdoa, beristifar dah berserah pada Allah Taala.. kalau dah tak rezki bt macamana pun mmg tak der rezkikan...semalam adalah bukan rezki untuk fiza.. kat naik bukit ngan parking alhamdullillah fiza lulus...tp kat jalan raya fiza terkandas.... semalam fiza dapat JPJ yg uji fiza pun baik..dia dah banyak bg peluang kat fiza tp tu la nak dikatakan bukan rezki fiza bt camner pun tetap tak der rezki... time kasih abg JPJ yg hemsem...hehehe....


fiza tak thu knp hati fiza tak kecewa sangat cam org lain sampai blh menangis, bermasam muke dll tp bg fiza, fiza mampu still tersenyum lg...tpu fiza kater kalu fiza tak kecewa tp fiza thu tu semua allah yg tentukan untuk fiza walaupun fiza dah berusaha bersungguh...orang cakap kalu dah mmg takder rezki makanan dalam mulut pun blh jatuh kan....sblm test tu fiza dah redha if fiza lulus or not....sbb semua tu kerja allah Taala kan...

fiza tak thu la bile pulak date untuk test JPJ... tp kalu boleh fiza nak la dalam mase terdekat ni...sbb lesen L fiza mati bln 9 ni...huhuhu.....insyaallah akan datang fiza akan lebih berusaha dan berdoa....mungkin kali ni bkn rezki fiza tp akan datang kiter tak tahu kan....

ok la tu sajer story fiza....akan datag ader lagi story ni tp fiza nak simpan dulu biar jadi pekasan...bile dah jadi pekasan bru best citer...lancar jer...cam citer ni la....haaahahahahahha....

ok fiza cau dulu...kiter jumpa story akan datang er...sbb story ni ada sambungan....babai...c u later....

6 Comments:

  1. fiq. said...
    salam
    bagusnya sebab fiza tak bersedih
    itu maksudnya yang fiza redha,,alhamdulillah
    Fiza said...
    kiter sebagai manusia mesti kene redha dengan aper yg telah DIA tetapkan...btl tak..
    Awien Heritage said...
    usaha lagi..skali gagal bukan bermakna xder peluang lg..cayok2...:)
    Fiza said...
    AWIN ==> thanks friends....
    ~AmyLiana8886~ said...
    xpe..nati comfirm lulus..hehehe
    Fiza said...
    AMY ==> insyaallah...kalu allah izinkan...tp harap2 la kan....

Post a Comment



U Click Me, I Click U Back

Related Posts with Thumbnails
JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes