PiLiHaN BaHaSa

Follower

Tuesday, October 18, 2011

Dosa Tau Tak..???


Belum kahwin lagi...
Sudah selalu...
 pegang-pegang tangan..
Sudah selalu usap-usap tangan..
Tayang pada orang ramai..
Apa hukumnya jika korang Islam ?
DOSA tahu tak !

Ditambah lagi..
Bila korang pegang-pegang tangan depan orang ramai..
Maka. ramailah orang yang melihat korang akan merasa..
Sakit hati..
Menyampah..
Meluat..
Tapi, korang buat tak peduli je..

Entah jadi kahwin ke tidak agaknya..?
Pegang-pegang tangan bukan main lagi..
Sedangkan baru setakat pakwe makwe..Belum nikah lagi pun.

Sumber : facebook




* Fenomena ni dianggap biasa oleh budak-budak remaja .. zaman dulu ke sekarang ke sama jek .. bila orang dewasa tegur, budak remaja ni kata dulu you all buat jugak cam ni .. hmm ... esok-esok bila budak remaja ni dah jadi dewasa baru lah diaorang nampak benda cam ni tak elok ... tepuk dada tanya iman ...tak nak kata apa .. hanya like aje


2 Comments:

  1. || A r a W a n i || said...
    Setuju sgt!!!
    Makin lama makin banyak dosa.
    xtahu sure ke tak jd suami isteri. ye dak?
    Fiza said...
    tau tak per...tp ini la kan hakikatnye zaman sekarang...

Post a Comment



U Click Me, I Click U Back

Related Posts with Thumbnails
JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes