PiLiHaN BaHaSa

Follower

Wednesday, December 9, 2009

Pagi tadi time kiter tengah siap2 nak g kerja ader satu panggilan masuk dlm pukul 9.30 pagi kot....kiter ingatkan kawan kiter yg call sbb privite nombor...kiter jawab ar...terkejut kiter sbb org ckp tu spiking...kiter ingatkan saper ruper2nyer dari HR UCSI...

Dia call kiter yg kiter dah dpt kerja yg kiter Inverview ari tu....terkejut campur terharu sangat sbb kiter dah lamer tunggu peluang untuk balik dan kerja kat trg...akhirnyer peluang datang jugak....kiter bersyukur sangat...kiter dah tak kisah pasal gaji yang penting sekarang kiter dekat ngan family dan someone kiter...sbb kiter ingat kiter dah tak dapat kerja tu sbb dah lamer....ruper nyer rezeki masih ader lagi untuk kiter....

pada mula nyer kiter tak tahu nak terima ke tak job tu ...tp atas nasihat kawan2 kiter akhirnyer kiter dah bt keputusan untuk terima kerja tu...ari ni dah byk kali org tu call kiter cakap pasal kerja tu...kerja kat samer samer gak mcm kat sini (Skali)...bt documant...job scop pun samer...kiter rase kiter meyesal kalu kiter tolak sbb kerja kat saner tetap bukan kontrak...

Dengan hati yang terbuka kiter telah terima kerja tu....kiter bgth dia yg kiter nak start kerja tahun depan...dia pun cakap ok...nasib la dia memahami...kalu tak tak tahu la nak cakap...prof tu ader call kiter tanyer bila nak mula kerja tp tp cakap tahun depan sbb kiter nak settle kan kerja kat sini dulu..(bg org handover dulu)kiter tak nak la tinggal cam tu jer....org cakap masuk ngan cara baik so kuo biar lak dengan cara yang samer...tul tak....bru la org ingat smpai bile2....


Aper2 pun kiter dah nekad....kasian kat mummy kiter duk umah tanpa anak tunggal dia disisi....dah lamer anak tunggal mummy tinggalkan mummy....kali ni kiter tak kan tinggalkan mummy lagi...mummy tunggulah kepulangan anak tunggal mummy ni....kiter tak kan tinggalkan mummy lagi.....sbb kiter dah lamer tinggalkan mummy....insyaallah....ni pun semua berkat doa mummy selama ni pada kiter...i love u mum.....

6 Comments:

  1. myLovepatzi said...
    tahniah kak piza..tercapai jgk hajat kak piza nk blk ganu..nnt kejer rajin2 erk..jgn lupe kami kat sini..;(
    Fiza said...
    KAK FIZA TAK KAN LUPER KAMU SEMUA...SBB KAMU ADELAH SEBAHAGIAN DARI HIDUP KAK FIZA....TANPA KAMU SEMUA SENYI HIDUP KAK FIZA...KAK FIZA HANYER ADER KAWAN2 JER TEMPAT BERMANJA DAN SEGALA-GALANYER....
    ~AmyLiana8886~ said...
    tahniah kak fiza..keputusan yg bijak..
    Princessgathis a.k.a CinTa said...
    tahniah coz kak fiza dh blh balik ganu... impian tercapai
    Tengku Norazuwin said...
    semoga kerjaya baru memberi sinar baru dlm hidup....hope success in your life...:)
    Fiza said...
    amy, umie, awin ==> thanks for support.....tanpa kalian semua tak tahu la cam ner...doakan kiter selalu er......kiter syg kamu semua.....

Post a Comment



U Click Me, I Click U Back

Related Posts with Thumbnails
JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes